PYYDÄ APUA

Jos kaipaat apua vaikkapa haastavan elämäntilanteen selvittämiseen, jätä meille viesti sivun alaosasta löytyvän lomakkeen avulla.

Raahe, Siikajoki ja Pyhäjoki  – Mukana perheiden arjessa

Koronan aikana: Perherauhan julistus

20.4.2020
Perheet viettävät nyt enemmän aikaa yhdessä kuin koskaan ja tunnelma voi kiristyä hankalaksi. Perherauhanjulistus.fi -sivustolle on koottu kattavasti tietoa valtakunnallisesta tuen tarjonnasta ja ohjeista usealla eri kielellä.

https://www.perherauhanjulistus.fi/

Olkoon rauha olohuoneissa.
Perheet viettävät nyt enemmän aikaa yhdessä kuin koskaan. Vaarana on, että jännitteet neljän seinän sisällä kasvavat. Siksi julistamme koko Suomeen perherauhan. Olkoon se merkki sitä, että näissä olosuhteissa meidän on oltava perhettämme kohtaan entistä armollisempia, ymmärtäväisempiä ja rakastavampia.

Perherauhan suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Sivustolta löydät myös usein kysytyt hankalat kysymykset ja vastaukset niihin allaolevasta linkistä:
https://www.perherauhanjulistus.fi/faq

Esimerkiksi:

perherauha faq.png

 

Etusivun alaosasta löydät Perherauhanturvajoukot, jotka tarjoavat apua. Voit myös liittyä mukaan turvajoukkoon.

Jos rauha särkyy, tarvitaan apua. Onneksi meillä on ympäri Suomen ammattimaisia tahoja, jotka osaavat auttaa perherauhan säilyttämisessä, kriisitilanteiden ehkäisyssä ja jälkihoidossa. Akuutissa hetkessä oikea ratkaisu on aina soittaa yleiseen hätänumeroon. Muussa tapauksessa voit löytää omaan tilanteeseesi sopivan avun perherauhanturvaajiltamme.

Haluatko joukkoihin mukaan?

Haastamme kaikki auttavat tahot mukaan turvaamaan perherauhaa. Jos edustamasi yhteisö, organisaatio tai hanke ei vielä löydy listalta, tartu haasteeseen ja ota yhteyttä.

 

Pyydä apua

Tarvitsetko apua omaan tilanteeseesi? Vai kaipaatko apua perheenjäsenen, ystävän tai muun läheisen tilanteeseen liittyen?

Lähetä viesti, me autamme. Verkostostamme löytyy useita kokeneita palveluneuvojia, jotka osaavat vastata kysymyksiisi ja kertoa, mitä kautta apua olisi parhaiten saatavilla. Olemme sinuun yhteydessä viiden arkipäivän kuluessa.

Huomioithan, että tämä lomake ei ole tarkoitettu akuutin hätätilanteen hoitoon.
Hätätilanteissa ota suoraan yhteyttä hätäkeskukseen tai poliisiin soittamalla numeroon 112.
Lapsiperheiden palveluohjaukseen voit ottaa yhteyttä, kun jokin asia perheen, lapsen tai nuoren tilanteessa huolettaa.

 

Voit pyytää tällä lomakkeella henkilökohtaista yhteydenottoa lapsi- ja perhepalveluiden ammattilaiselta. Kirjoita lomakkeelle yleiskuvaus asiastasi. Älä kirjoita arkaluonteisia tai yksityiskohtaisia henkilötietoja (kuten henkilötunnus). Nimi ja puhelinnumero tarvitaan, jotta voimme vastata yhteydenottoosi. Säilytämme antamiasi tietoja vain sen aikaa, mikä on tarpeen asian hoitamiseksi/palvelun toteuttamiseksi. Sosiaalihuollon asiakkuuteen liittyvät tarpeelliset tiedot kirjataan sosiaalihuollon asiakasrekisteriin

Please wait...