PYYDÄ APUA

Jos kaipaat apua vaikkapa haastavan elämäntilanteen selvittämiseen, jätä meille viesti sivun alaosasta löytyvän lomakkeen avulla.

Raahe, Siikajoki ja Pyhäjoki  – Mukana perheiden arjessa

Nuori aikuinen

 

Nuorella aikuisella kehittyvät voimakkaasti aivojen alueet, joita tarvitaan harkinnassa sekä kokonaisuuksien ja syy-seuraussuhteiden tajuamisessa. Samalla vastuuntunto ja itsehillintä kehittyvät ja nuoren aikuisen persoonallisuus vahvistuu. Tällöin myös tunteiden kanssa pärjääminen helpottuu ja nuoren aikuisen oma arvostelukyky ja riskinarviokyky paranevat. Myös uhmakas käytös ja näytönhalu vähenevät murrosiän mentyä ohi.

Nuori aikuinen alkaa katsoa jo itsenäisen elämän suuntaan ja tekee valintojaan sen pohjalta. Kyky intensiiviseen, suunnitelmalliseen ja pitkäjänteiseen opiskeluun ja työhön kehittyy. Kotoa muuttaminen saattaa tulla ajankohtaiseksi, koska omien vanhempien kanssa jatkuvasti oleminen alkaa tuntua omaa elämää rajoittavalta. 

Rohkaistuminen seksuaaliseen läheisyyteen vahvistuu, koska nuori alkaa olla jo sinut aikuistuneen kehonsa kanssa ja nuorella aikuisella voi olla tarve sitoutua parisuhteeseen. Tulevaisuus kiinnostaa ja nuori aikuinen pyrkii tekemään valintoja sitä silmällä pitäen.

Lähde: Väestöliitto

 

Paikallisia palveluita:

Pyydä apua

Tarvitsetko apua omaan tilanteeseesi? Vai kaipaatko apua perheenjäsenen, ystävän tai muun läheisen tilanteeseen liittyen?

Lähetä viesti, me autamme. Verkostostamme löytyy useita kokeneita palveluneuvojia, jotka osaavat vastata kysymyksiisi ja kertoa, mitä kautta apua olisi parhaiten saatavilla. Olemme sinuun yhteydessä viiden arkipäivän kuluessa.

Huomioithan, että tämä lomake ei ole tarkoitettu akuutin hätätilanteen hoitoon.
Hätätilanteissa ota suoraan yhteyttä hätäkeskukseen tai poliisiin soittamalla numeroon 112.
Lapsiperheiden palveluohjaukseen voit ottaa yhteyttä, kun jokin asia perheen, lapsen tai nuoren tilanteessa huolettaa.

 

Voit pyytää tällä lomakkeella henkilökohtaista yhteydenottoa lapsi- ja perhepalveluiden ammattilaiselta. Kirjoita lomakkeelle yleiskuvaus asiastasi. Älä kirjoita arkaluonteisia tai yksityiskohtaisia henkilötietoja (kuten henkilötunnus). Nimi ja puhelinnumero tarvitaan, jotta voimme vastata yhteydenottoosi. Säilytämme antamiasi tietoja vain sen aikaa, mikä on tarpeen asian hoitamiseksi/palvelun toteuttamiseksi. Sosiaalihuollon asiakkuuteen liittyvät tarpeelliset tiedot kirjataan sosiaalihuollon asiakasrekisteriin

Vaaditaan
Vaaditaan
Vaaditaan
Vaaditaan