PYYDÄ APUA

Jos kaipaat apua vaikkapa haastavan elämäntilanteen selvittämiseen, jätä meille viesti sivun alaosasta löytyvän lomakkeen avulla.

Raahe, Siikajoki ja Pyhäjoki  – Mukana perheiden arjessa

Vinkkejä media-arkeen

 

Netti ja sosiaalinen media helpottavat ja tuovat uusia ulottuvuuksia arkeemme. Kohtaamme netissä valtavan määrän tietoa ja mahdollisuutemme seurata esimerkiksi uutisia tai viihdettä monien eri väylien kautta on helppoa. Lähes kaikilla meillä taskussa kulkee mukana kännykkä, kotoa löytyvät tablettitietokoneet ja läppärit, ja katsomatta jääneet televisio-ohjelmatkin löytyvät netistä.

Mahdollisuudet julkaista omia kirjoituksia, valokuvia, maalauksia tai vaikkapa musiikkivideoita ovat nyt laajemmat kuin koskaan. Väylänä voi olla oma blogi, harrastuksen ympärille kehittynyt keskustelupalsta tai muu julkaisukanava. Netin kautta voimme solmia uusia ystävyyssuhteita ja pitää yhteyttä maapallon toisella puolella elävien ihmisten kanssa. 

Lue lisää netistä ja mediasta >>
 

Netti- ja peliriippuvuus

Netin ja sosiaalisen median mahdollisuuksien varjopuolena on netin liikakäyttö ja siitä seuraavat ongelmat. Netissä mielenkiintoisen sisällön myötä aika kuluu nopeasti, ja toisinaan siellä vietetty aika pitenee kuin huomaamatta: aiot vain pikaisesti kurkistaa päivitykset, mutta kohta huomaatkin olleesi netissä monta tuntia. Mikäli näin käy usein ja netin sulkeminen muodostuu vaikeaksi etkä voi olla netistä erossa päivääkään, voi kyse olla liiallisesta netinkäytöstä.

Lue lisää netti- ja peliriippuvuudesta >>
 

Turvallinen netinkäyttö

On tärkeää, että osaamme turvallisen netinkäytön ja tunnistamme vaaratilanteet internetissä ja sosiaalisessa mediassa. On hyvä muistaa, että kerran kirjoitettu sisältö ja julkaistu kuva, saattaa säilyä netissä ikuisesti kaikkien nähtävillä. Kerran poistamasi nolo kuva saattaa siis tulla vastaan vielä kymmenen vuoden päästäkin. 

Nettikeskusteluissa voi kohdata ihmisiä, jotka eivät ole sitä, mitä he väittävät olevansa. Juttukaverina voi olla mukavilta vaikuttavia aikuisia, joilla voi ollakin hämärät tarkoitusperät ja jotka saattavat yrittää houkutella nuorta esimerkiksi seksuaalisiin tekoihin. Mikäli aiot tavata kasvokkain uuden nettituttavan, sovi tapaaminen julkiselle paikalle ja ota mukaasi vaikkapa pari kaveria. Kerro aina tapaamisesta myös jollekin aikuiselle. Jos henkilö epäilyttää, poistu paikalta nopeasti. Älä koskaan anna yhteystietojasi tuntemattomille.

Lue lisää turvallisesta netinkäytöstä >>

Pyydä apua

Tarvitsetko apua omaan tilanteeseesi? Vai kaipaatko apua perheenjäsenen, ystävän tai muun läheisen tilanteeseen liittyen?

Lähetä viesti, me autamme. Verkostostamme löytyy useita kokeneita palveluneuvojia, jotka osaavat vastata kysymyksiisi ja kertoa, mitä kautta apua olisi parhaiten saatavilla. Olemme sinuun yhteydessä viiden arkipäivän kuluessa.

Huomioithan, että tämä lomake ei ole tarkoitettu akuutin hätätilanteen hoitoon.
Hätätilanteissa ota suoraan yhteyttä hätäkeskukseen tai poliisiin soittamalla numeroon 112.
Lapsiperheiden palveluohjaukseen voit ottaa yhteyttä, kun jokin asia perheen, lapsen tai nuoren tilanteessa huolettaa.

 

Voit pyytää tällä lomakkeella henkilökohtaista yhteydenottoa lapsi- ja perhepalveluiden ammattilaiselta. Kirjoita lomakkeelle yleiskuvaus asiastasi. Älä kirjoita arkaluonteisia tai yksityiskohtaisia henkilötietoja (kuten henkilötunnus). Nimi ja puhelinnumero tarvitaan, jotta voimme vastata yhteydenottoosi. Säilytämme antamiasi tietoja vain sen aikaa, mikä on tarpeen asian hoitamiseksi/palvelun toteuttamiseksi. Sosiaalihuollon asiakkuuteen liittyvät tarpeelliset tiedot kirjataan sosiaalihuollon asiakasrekisteriin

Vaaditaan
Vaaditaan
Vaaditaan
Vaaditaan