PYYDÄ APUA

Jos kaipaat apua vaikkapa haastavan elämäntilanteen selvittämiseen, jätä meille viesti sivun alaosasta löytyvän lomakkeen avulla.

Raahe, Siikajoki ja Pyhäjoki  – Mukana perheiden arjessa

Lääkkeet, rokotukset ja luontaistuotteet

 

Lääkkeiden käyttöä tulee raskausaikana välttää, mutta on useita tilanteita, joissa sairautta joudutaan hoitamaan lääkkeillä. Lisäksi infektioiden ja allergiaoireiden hoitoon, migreenikohtaukseen sekä kuumeen alentamiseen on olemassa lääkkeitä, joita voi turvallisesti käyttää myös raskausaikana. Lyhytaikaiseen käyttöön tarkoitettujen lääkkeiden turvallisuus on hyvä varmistaa lääkäriltä tai terveydenhoitajalta ennen käyttöä.

Raskaana olevan rokottamista ei suositella rutiininomaisesti, mutta tiettyjä rokotteita voi ottaa raskausaikana silloin kun rokotukseen on aihe. Influenssarokotetta suositellaan kaikille raskaana oleville. Myös hepatiittirokotus riskiryhmään kuuluvalle tai matkustettaessa korkean riskin alueelle ja tetanusrokotus likaisen haavan yhteydessä ovat turvallisia.

Luontaistuotteiden (ravintolisät, kasvirohdosvalmisteet) sisältö voi vaihdella, ja ne voivat sisältää biologisesti aktiivisia aineita, joiden turvallisuutta raskausaikana ei ole tutkittu. Luontaistuotteiden käyttöä tulee välttää raskauden ja imetyksen aikana.

Pyydä apua

Tarvitsetko apua omaan tilanteeseesi? Vai kaipaatko apua perheenjäsenen, ystävän tai muun läheisen tilanteeseen liittyen?

Lähetä viesti, me autamme. Verkostostamme löytyy useita kokeneita palveluneuvojia, jotka osaavat vastata kysymyksiisi ja kertoa, mitä kautta apua olisi parhaiten saatavilla. Olemme sinuun yhteydessä viiden arkipäivän kuluessa.

Huomioithan, että tämä lomake ei ole tarkoitettu akuutin hätätilanteen hoitoon.
Hätätilanteissa ota suoraan yhteyttä hätäkeskukseen tai poliisiin soittamalla numeroon 112.
Lapsiperheiden palveluohjaukseen voit ottaa yhteyttä, kun jokin asia perheen, lapsen tai nuoren tilanteessa huolettaa.

 

Voit pyytää tällä lomakkeella henkilökohtaista yhteydenottoa lapsi- ja perhepalveluiden ammattilaiselta. Kirjoita lomakkeelle yleiskuvaus asiastasi. Älä kirjoita arkaluonteisia tai yksityiskohtaisia henkilötietoja (kuten henkilötunnus). Nimi ja puhelinnumero tarvitaan, jotta voimme vastata yhteydenottoosi. Säilytämme antamiasi tietoja vain sen aikaa, mikä on tarpeen asian hoitamiseksi/palvelun toteuttamiseksi. Sosiaalihuollon asiakkuuteen liittyvät tarpeelliset tiedot kirjataan sosiaalihuollon asiakasrekisteriin

Vaaditaan
Vaaditaan
Vaaditaan
Vaaditaan