PYYDÄ APUA

Jos kaipaat apua vaikkapa haastavan elämäntilanteen selvittämiseen, jätä meille viesti sivun alaosasta löytyvän lomakkeen avulla.

Raahe, Siikajoki ja Pyhäjoki  – Mukana perheiden arjessa

Ruoka

Monipuolinen ja riittävä ravinto on tärkeää äidin terveydelle ja turvaa sikiön kasvua ja kehitystä. Joitain ruoka-aineita suositellaan vältettävän raskausaikana.

Perheen perustaminen on otollinen aika tarkastella koko perheen elintapoja.  Raskausaikana monien vitamiinien ja kivennäisaineiden tarve lisääntyy huomattavasti, mutta energiaa tarvitaan vain hiukan tavallista enemmän. Siksi on erityisesti huolehdittava siitä, että ruokavalio on riittävän monipuolinen ja laadultaan hyvä.

Kaikille raskaana oleville ja imettäville äideille suositellaan D-vitamiinivalmistetta 10µg ympäri vuoden sekä foolihappolisää 400µg jo raskautta suunniteltaessa, mutta vähintään ensimmäisen raskauskolmanneksen ajan.

Lisätietoa:

 

Pyydä apua

Tarvitsetko apua omaan tilanteeseesi? Vai kaipaatko apua perheenjäsenen, ystävän tai muun läheisen tilanteeseen liittyen?

Lähetä viesti, me autamme. Verkostostamme löytyy useita kokeneita palveluneuvojia, jotka osaavat vastata kysymyksiisi ja kertoa, mitä kautta apua olisi parhaiten saatavilla. Olemme sinuun yhteydessä viiden arkipäivän kuluessa.

Huomioithan, että tämä lomake ei ole tarkoitettu akuutin hätätilanteen hoitoon.
Hätätilanteissa ota suoraan yhteyttä hätäkeskukseen tai poliisiin soittamalla numeroon 112.
Lapsiperheiden palveluohjaukseen voit ottaa yhteyttä, kun jokin asia perheen, lapsen tai nuoren tilanteessa huolettaa.

 

Voit pyytää tällä lomakkeella henkilökohtaista yhteydenottoa lapsi- ja perhepalveluiden ammattilaiselta. Kirjoita lomakkeelle yleiskuvaus asiastasi. Älä kirjoita arkaluonteisia tai yksityiskohtaisia henkilötietoja (kuten henkilötunnus). Nimi ja puhelinnumero tarvitaan, jotta voimme vastata yhteydenottoosi. Säilytämme antamiasi tietoja vain sen aikaa, mikä on tarpeen asian hoitamiseksi/palvelun toteuttamiseksi. Sosiaalihuollon asiakkuuteen liittyvät tarpeelliset tiedot kirjataan sosiaalihuollon asiakasrekisteriin

Vaaditaan
Vaaditaan
Vaaditaan
Vaaditaan