PYYDÄ APUA

Jos kaipaat apua vaikkapa haastavan elämäntilanteen selvittämiseen, jätä meille viesti sivun alaosasta löytyvän lomakkeen avulla.

Raahe, Siikajoki ja Pyhäjoki  – Mukana perheiden arjessa

Leikki

 

Taaperoikäisen leikki voi olla vielä rinnakkaisleikkiä. Lapset leikkivät vierekkäin samanlaisilla leluilla.  Seuraava leikkitaso on ryhmässä leikkiminen. Tämä vaati lapselta vuorovaikutustaitoja, että hän pääsee ryhmäleikkeihin. Aikuisen apua voidaan tarvita, että lapsi pääsee leikkiin mukaan. Aikuisen on hyvä olla mukana leikissä, niin pienempikin lapsi pääsee leikkimään muiden lasten joukkoon. Taaperoikäisten ensimmäiset ryhmäleikit ovat koti-, lääkärileikkiä, tuoleista voidaan tehdä junia, joilla matkustetaan ja myöhemmin leikissä lapsi voi leikkiä töissä käymistä.  Ensimmäisiä leikkien ammatteja ovat äiti, kaupan myyjä, kampaaja, poliisi ja lääkäri.

Taaperoikäisen leikki on vielä lyhyt kestoista ja lapsi vaihtaa leikkiä usein. Leiki lapsesi kanssa niin hän oppii tärkeän taidon, jolla lapsi hahmottaa maailmaa. Leikkiminen tuottaa lapselle iloa ja onnistumisen kokemuksia.

LEIKKI ON LASTEN TYÖTÄ!
 

Lisätietoa:

Leikkipankki

Sata leikkiä - Leikkipäivä

 

Pyydä apua

Tarvitsetko apua omaan tilanteeseesi? Vai kaipaatko apua perheenjäsenen, ystävän tai muun läheisen tilanteeseen liittyen?

Lähetä viesti, me autamme. Verkostostamme löytyy useita kokeneita palveluneuvojia, jotka osaavat vastata kysymyksiisi ja kertoa, mitä kautta apua olisi parhaiten saatavilla. Olemme sinuun yhteydessä viiden arkipäivän kuluessa.

Huomioithan, että tämä lomake ei ole tarkoitettu akuutin hätätilanteen hoitoon.
Hätätilanteissa ota suoraan yhteyttä hätäkeskukseen tai poliisiin soittamalla numeroon 112.
Lapsiperheiden palveluohjaukseen voit ottaa yhteyttä, kun jokin asia perheen, lapsen tai nuoren tilanteessa huolettaa.

 

Voit pyytää tällä lomakkeella henkilökohtaista yhteydenottoa lapsi- ja perhepalveluiden ammattilaiselta. Kirjoita lomakkeelle yleiskuvaus asiastasi. Älä kirjoita arkaluonteisia tai yksityiskohtaisia henkilötietoja (kuten henkilötunnus). Nimi ja puhelinnumero tarvitaan, jotta voimme vastata yhteydenottoosi. Säilytämme antamiasi tietoja vain sen aikaa, mikä on tarpeen asian hoitamiseksi/palvelun toteuttamiseksi. Sosiaalihuollon asiakkuuteen liittyvät tarpeelliset tiedot kirjataan sosiaalihuollon asiakasrekisteriin

Vaaditaan
Vaaditaan
Vaaditaan
Vaaditaan