PYYDÄ APUA

Jos kaipaat apua vaikkapa haastavan elämäntilanteen selvittämiseen, jätä meille viesti sivun alaosasta löytyvän lomakkeen avulla.

Raahe, Siikajoki ja Pyhäjoki  – Mukana perheiden arjessa

Median käyttö

 

Taapero alkaa osoittaa kiinnostusta kuvien katseluun. Kuvia katsellessa hän oppii nimeämään asioita ja esineitä. Lapsi ei tarvitse televisiota tai tietokonetta kehityksensä tueksi. Lapsille suunnatutkin ohjelmat voivat olla tässä ikävaiheessa taaperolle vielä liian monimutkaisia ja nopeatempoisia. Etenkin television värikkäät hahmot ja musiikki voivat houkutella taaperoa viihtymään ruudun äärellä siitä huolimatta, että ärsyketulva rasittaa häntä. Rajaa taaperoikäisen ruutuaika vain lyhyisiin hetkiin ja vietä sitä yhdessä lapsen kanssa.

Kiinnitä huomiota, ettei oma mediankäyttösi vie liiaksi aikaa lapselta.  Taapero tarvitsee vanhemman tukea, apua ja lohdutusta arjessa.

 

Lähde ja lisätietoa:

MLL - Vanhempainnetti

Pyydä apua

Tarvitsetko apua omaan tilanteeseesi? Vai kaipaatko apua perheenjäsenen, ystävän tai muun läheisen tilanteeseen liittyen?

Lähetä viesti, me autamme. Verkostostamme löytyy useita kokeneita palveluneuvojia, jotka osaavat vastata kysymyksiisi ja kertoa, mitä kautta apua olisi parhaiten saatavilla. Olemme sinuun yhteydessä viiden arkipäivän kuluessa.

Huomioithan, että tämä lomake ei ole tarkoitettu akuutin hätätilanteen hoitoon.
Hätätilanteissa ota suoraan yhteyttä hätäkeskukseen tai poliisiin soittamalla numeroon 112.
Lapsiperheiden palveluohjaukseen voit ottaa yhteyttä, kun jokin asia perheen, lapsen tai nuoren tilanteessa huolettaa.

 

Voit pyytää tällä lomakkeella henkilökohtaista yhteydenottoa lapsi- ja perhepalveluiden ammattilaiselta. Kirjoita lomakkeelle yleiskuvaus asiastasi. Älä kirjoita arkaluonteisia tai yksityiskohtaisia henkilötietoja (kuten henkilötunnus). Nimi ja puhelinnumero tarvitaan, jotta voimme vastata yhteydenottoosi. Säilytämme antamiasi tietoja vain sen aikaa, mikä on tarpeen asian hoitamiseksi/palvelun toteuttamiseksi. Sosiaalihuollon asiakkuuteen liittyvät tarpeelliset tiedot kirjataan sosiaalihuollon asiakasrekisteriin

Vaaditaan
Vaaditaan
Vaaditaan
Vaaditaan