PYYDÄ APUA

Jos kaipaat apua vaikkapa haastavan elämäntilanteen selvittämiseen, jätä meille viesti sivun alaosasta löytyvän lomakkeen avulla.

Raahe, Siikajoki ja Pyhäjoki  – Mukana perheiden arjessa

Vauva ja median käyttö

 

Vauva kaipaa syntymästään lähtien sosiaalista vuorovaikutusta. Vauvan huomio kiinnittyy ihmiskasvoihin ja ihmisen ääneen. Vanhemman syli, katsekontakti ja sanat ovat vauvan hyvinvoinnille tärkeitä.

Vauva ei tarvitse digitaalista mediaa. Televisio-ohjelmien ja tietokoneen äänet ja välkehtivä ruutu voivat vaikuttaa vauvan tunteisiin; pelästyttää ja hämmentää vauvaa.  Sen sijaan vauvan kanssa voi lorutella, katsella kuvakirjoja ja kuunnella rauhallista musiikkia.

Vanhempien on hyvä kiinnittää huomiota myös omaan mediankäyttöön. Se saattaa viedä liikaa aikaa, jolloin vauvan tarpeet ja kiinnostus vuorovaikutukseen eivät tule huomioiduksi riittävästi.

Lähde ja lisätietoa: 

MLL - Vanhemmille

Pyydä apua

Tarvitsetko apua omaan tilanteeseesi? Vai kaipaatko apua perheenjäsenen, ystävän tai muun läheisen tilanteeseen liittyen?

Lähetä viesti, me autamme. Verkostostamme löytyy useita kokeneita palveluneuvojia, jotka osaavat vastata kysymyksiisi ja kertoa, mitä kautta apua olisi parhaiten saatavilla. Olemme sinuun yhteydessä viiden arkipäivän kuluessa.

Huomioithan, että tämä lomake ei ole tarkoitettu akuutin hätätilanteen hoitoon.
Hätätilanteissa ota suoraan yhteyttä hätäkeskukseen tai poliisiin soittamalla numeroon 112.
Lapsiperheiden palveluohjaukseen voit ottaa yhteyttä, kun jokin asia perheen, lapsen tai nuoren tilanteessa huolettaa.

 

Voit pyytää tällä lomakkeella henkilökohtaista yhteydenottoa lapsi- ja perhepalveluiden ammattilaiselta. Kirjoita lomakkeelle yleiskuvaus asiastasi. Älä kirjoita arkaluonteisia tai yksityiskohtaisia henkilötietoja (kuten henkilötunnus). Nimi ja puhelinnumero tarvitaan, jotta voimme vastata yhteydenottoosi. Säilytämme antamiasi tietoja vain sen aikaa, mikä on tarpeen asian hoitamiseksi/palvelun toteuttamiseksi. Sosiaalihuollon asiakkuuteen liittyvät tarpeelliset tiedot kirjataan sosiaalihuollon asiakasrekisteriin

Vaaditaan
Vaaditaan
Vaaditaan
Vaaditaan