PYYDÄ APUA

Jos kaipaat apua vaikkapa haastavan elämäntilanteen selvittämiseen, jätä meille viesti sivun alaosasta löytyvän lomakkeen avulla.

Raahe, Siikajoki ja Pyhäjoki  – Mukana perheiden arjessa

Parisuhteen muutokset vauvan myötä

 

Parisuhde on tärkeimpiä suhteita ihmisen elämässä. Senpä vuoksi suhdetta on tärkeä myös hoitaa ja tarkastella aika ajoin. Vanhempien parisuhde on kuin ankkuri perheessä, lasten kasvun ja kehityksen tukena. Parisuhde kannattelee vanhemmuutta. 

Vauva-aika voi tuoda mukanaan myös haasteita; yöunien vähyys, lisääntyneet kotityöt ja muut muutokset voiva aiheuttaa jaksamisen haasteita, jotka vaikuttavat myös parisuhteen hyvinvointiin. Tämän vuoksi on tärkeää tietoisesti pitää huolta parisuhteesta ja antaa sille aikaa. 

Keskusteluyhteys puolisoiden välillä on oleellinen tekijä parisuhteen hyvinvoinnin kannalta. Yhteinen aika sekä kiinnostuksen kohteet lisäävät myös parisuhteen toimivuutta. Vaikka haasteelliset elämänvaiheet voivat koetella parisuhdetta, yhteisistä vaikeuksista selviäminen yleensä lujittaa parisuhdetta. Elämä muovaa puolisoita, perhettä ja parisuhdetta ja yhteisten elämänkokemukset ovatkin suunnattoman arvokkaita. 

 

Paikallisia palveluita parisuhteen tukena: 

 

Hyödyllisiä linkkejä:

 

Pyydä apua

Tarvitsetko apua omaan tilanteeseesi? Vai kaipaatko apua perheenjäsenen, ystävän tai muun läheisen tilanteeseen liittyen?

Lähetä viesti, me autamme. Verkostostamme löytyy useita kokeneita palveluneuvojia, jotka osaavat vastata kysymyksiisi ja kertoa, mitä kautta apua olisi parhaiten saatavilla. Olemme sinuun yhteydessä viiden arkipäivän kuluessa.

Huomioithan, että tämä lomake ei ole tarkoitettu akuutin hätätilanteen hoitoon.
Hätätilanteissa ota suoraan yhteyttä hätäkeskukseen tai poliisiin soittamalla numeroon 112.
Lapsiperheiden palveluohjaukseen voit ottaa yhteyttä, kun jokin asia perheen, lapsen tai nuoren tilanteessa huolettaa.

 

Voit pyytää tällä lomakkeella henkilökohtaista yhteydenottoa lapsi- ja perhepalveluiden ammattilaiselta. Kirjoita lomakkeelle yleiskuvaus asiastasi. Älä kirjoita arkaluonteisia tai yksityiskohtaisia henkilötietoja (kuten henkilötunnus). Nimi ja puhelinnumero tarvitaan, jotta voimme vastata yhteydenottoosi. Säilytämme antamiasi tietoja vain sen aikaa, mikä on tarpeen asian hoitamiseksi/palvelun toteuttamiseksi. Sosiaalihuollon asiakkuuteen liittyvät tarpeelliset tiedot kirjataan sosiaalihuollon asiakasrekisteriin

Vaaditaan
Vaaditaan
Vaaditaan
Vaaditaan